"FIND IT, FIX IT AND LEAVE IT ALONE"

Troba l'origen de la lesió, tracta-la

i deixa que l'organisme actuï

- A.T. Still

OSTEOPATIA
 DESCRIPCIÓ 

L'Osteopatia és l'acostament diagnòstic i terapèutic manual a les disfuncions de mobilitat articular i tissular en general, pel que fa a la seva participació en l'aparició de malalties.

 

 

És a dir, és un mètode de diagnòstic i tractament manual holístic, que s'encarrega de les alteracions en la mobilitat de les diverses estructures existents en el cos, que són responsables de l'aparició de malalties o simptomatologia, i / o del seu manteniment, per posteriorment tractar-les amb les tècniques pròpies de l'osteopatia per tal de recuperar l'equilibri corporal, homeòstasi.

 PROFESSIONAL 

Maria Verdés Reche

 HORARIS 

A convenir.

TIPUS D'OSTEOPATIA 

OSTEOPATIA ESTRUCTURAL


És una disciplina terapèutica que té com a finalitat potenciar les capacitats innates d'autoregulació del propi organisme.
Es realitza un abordatge global sobre l'individu.
L'osteopatia proporciona un enfocament global de la salut i la malaltia, amb un ventall de tècniques i maneres d'abordatge tan amplis com efectius. Dins de la teràpia manual osteopatia un dels seus pilars és l'osteopatia estructural.
· Què fem amb la osteopatia estuctural? En osteopatia estructural, s'aborda el cos des del sistema osteoarticular. Observem la postura i el dinamisme de les articulacions. Valorem i analitzem la manca de moviment articular: les restriccions, els bloquejos i les fixacions. I fem servir tècniques manipulatives suaus en els nivells necessaris per desbloquejar i harmonitzar les zones de conflicte, retornant el dinamisme adequat i necessari per aconseguir l'harmonia que necessitem per tal de trobar-nos còmodes amb la nostra estructura.
· Què tractem amb aquestes tècniques? Les tècniques estructurals són molt efectives amb malalties com: cervicàlgies, lumbàlgies, dorsàlgia, processos dolorosos causats per hèrnies i protrusions discals, braquiàlgies, torticoli, fuetades cervicals, contractures, pubàlgies, lesions esportives ... Tot el relacionat amb l'aparell locomotor. També en trastorns de tipus visceral, per les relacions vertebrar-viscerals, com per exemple, un trastorn digestiu pot traduir amb una malaltia a la zona dorsal mitjana de la nostra columna.
OSTEOPATIA CRANEAL


· Què fem en l'osteopatia craneal? Tot i que els ossos del crani estan fixats des que vam ser nens, les sutures existents permeten cert dinamisme, anomenat moviment respiratori primari. En osteopatia cranial valorem i analitzem les lesions i la falta de dinamisme d'aquesta part del nostre cos. Practiquem tècniques en el mateix crani suaus i molt agradables, que aconsegueixen harmonitzar aquest dinamisme. També és una tècnica bàsica per al tractament del nadó. · Què tractem amb aquestes tècniques? Els tractaments amb osteopatia cranial són molt efectius amb malalties com: mals de cap, migranyes, vertígens, acúfens, inestabilitat, trastorns en l'articulació de la mandíbula (dolor, crepitacions, bloquejos, bruxisme ...), otitis, sinusitis, afectacions neurològiques locals ...
OSTEOPATIA VISCERAL


· Què fem en la osteopatia visceral? Les vísceres també pateixen alteracions en la seva funció. Hi ha moltes molèsties abdominals que no són causa de malalties pròpiament dites.
Les vísceres tenen una motilitat pròpia i de vegades pateixen de manca de dinamisme, adherències ... que poden cursar amb gran varietat de símptomes abdominals i digestius. Les tècniques d'osteopatia visceral consisteixen en abordatges suaus i d'escolta directament sobre l'abdomen. Et sorprendrà el que s'aconsegueix amb els problemes que pateixes des de fa temps i que ningú ha sabut dir-te ni donar-te una solució. · Què tractem amb aquestes tècniques? Disfuncions viscerals com trastorns digestius, hèrnies de hiat, úlceres, dolor abdominal, postcólicos, postcirurgia abdominal, gasos ...
OSTEOPATIA OBSTÈTRICA


· Què fem en l'osteopatia obstètrica? L'osteopatia obstètrica utilitza tècniques fascials, estructurals, cranials, miotensives, viscerals ... per millorar al màxim el bon curs de l'embaràs. Tractem la pelvis per prevenir problemes mecànics en el part, tractem funcionalment l'úter perquè el futur nadó estigui el més còmode possible en el seu espai vital, cuidem l'esquena de la mare perquè no pateixi el pes de la seva panxa i pugui gaudir d'aquest preciós període sense dolor ni malestar. · Què tractem amb aquestes tècniques? Dolors d'esquena, dolor púbic, la lumbàlgia de l'embarassada, posicions inadequades del nadó que podrien dificultar el part, restrenyiment, cefalees ...
OSTEOPATIA PEDIÀTRICA


· Què fem en l'osteopatia pediàtrica?​ L'osteopatia pediàtrica consisteix en un conjunt d'actuacions terapèutiques específiques adaptades al nadó, al nen ia l'adolescent. El cos del nen és diferent al dels adults, ja que està en desenvolupament i creixement i, per tant, requereix d'un tractament adequat a l'edat ia la maduració esquelètica i neurològica. S'utilitzen tècniques manuals, indolores per al nen, basades en restablir l'equilibri dels lligaments i les membranes, amb l'objectiu de dissoldre les tensions que dificultin el funcionament òptim del cos. L'objectiu final és ajudar al benestar físic i orgànic ja que relaxen les tensions musculars, faciliten el seu moviment i milloren la seva qualitat de vida: son, alimentació, respiració ... Resulta molt útil en les otitis, el reflux gastroesofàgic, la sinusitis i les amigdalitis. · Què tractem amb aquestes tècniques? L'osteopatia pediàtrica està indicada: - Com a teràpia preventiva que acompanya el creixement del nen sa. - En situacions d'especial estrès per a l'organisme del nen, com: després d'un part molt prolongat, especialment si ha estat instrumentat amb fòrceps o ventosa; després d'una cesària; després d'una infecció o un traumatisme i en moments de pics de creixement com la pubertat. No hi ha edat mínima per al tractament, podem tractar des del naixement a causa del caràcter suau i respectuós de les tècniques. L'osteopatia és de gran ajuda en alteracions del creixement ossi i la columna com la plagiocefàlia, el torticoli congènit, l'escoliosi, la hipercifosi, el mal d'esquena, la displàsia de maluc, el genu valc i varo i els peus plans. També alleuja els còlics del lactant, el restrenyiment, les cefalees, millora els trastorns del son i la hiperactivitat i resulta molt útil en les otitis, el reflux gastroesofàgic, la sinusitis i les amigdalitis.

EL DOLOR NO APAREIX EN LES NOSTRES VIDES SENSE CAP MOTIU. 
ÉS UNA SENYAL DE QUE S'HA DE CANVIAR ALGUNA COSA.