top of page

PRIMERA VISITA

1

ANAMNESIS

HISTÒRIA CLÍNICA

2

INSPECCIÓ

OBSERVACIÓ

3

PROVES

DIAGNÒSTIC

4

EXPLICACIÓ

TRACTAMENT

JO T'ESCOLTO, QUAN NINGÚ MÉS HO FA

ANAMNESIS

Hª CLÍNICA

Escoltar al pacient i entendre amb detall la seva problemàtica i expectatives és la base de qualsevol sessió.

A partir d'aquí, considerem essencial que al seu torn el pacient comprengui el diagnòstic, el tractament aplicat i de quina manera pot contribuir per evitar futures recaigudes.

Normalment la primera visita té una hora de duració en

totes les especialitats.

 

En la primera visita es realitza la història clínica i una anamnesi detallada del problema en qüestió.

 

Quan el pacient ens ha facilitat totes les dades en relació al seu problema/lesió, es realitza una inspecció i observació (per exemple, en fisioteràpia/osteopatia/podologia

s'observa la postura, com camina, se li demanen moviments, etc.; en psicologia/logopèdia s'observen expressions facials, manera de parlar, etc).

S'intenta primer descartar tot tipus de patologies que puguin contraindicar el tractament i que hagin de ser derivades a un altre especialista, per després acostar-nos clínicament a les estructures que estiguin en disfunció i que puguin ocasionar un patró lesional.

 

Després d'això, en fisioteràpia/osteopatia es fa una exhaustiva exploració física per esbrinar quina estructura 'fa mal' (tendó, múscul, nervi ...) i quin mecanisme l'ha produït.

Un cop construïda la hipòtesi de treball, se li explica al pacient la causa i / o origen del seu problema i se li fa conscient.

 

Després, s'inicia el tractament. ADAPTANT SEMPRE EL TRACTAMENT AL PACIENT, NO al revés.

En les següents sessions, els primers minuts és per saber l'evolució del pacient i el professional decideix si seguir pel mateix camí o canviar la direcció del tractament. En tot moment el pacient és informat.

S'ha d'adaptar el tractament a cada pacient, no al revés

C/ Nra. Sra. de Montserrat, 52. Les Borges Blanques     644751309    infoepiphysis@gmail.com 

           

bottom of page