top of page
 • EM FA MAL "X" I NO EM TROBEN RES, NO TINC UN DIAGNÒSTIC.. JA NO PUC MÉS! PUC VENIR?
  No es que puguis, HAS de venir (o hauries). Si tens dolor, formigueig, limitació en el teu dia a dia... Vaja, qualsevol sensació que no consideres normal; has anat a diferents professionals, t'han fet moltes proves diagnòstiques i tot i així no obtens un diagnòstic, la solució per trobar-lo és... ESPERA, PARA UN MOMENT. Para un segon. Concentra't, pensa: perquè busques un diagnòstic? Has caigut en la possibilitat de que potser no hi ha un diagnòstic? Has pensat de què existeix la possibilitat de que "no tinguis res"? Et diré un secret: NO SEMPRE QUE HI HA DOLOR, HI HA DANY EN ELS TEIXITS. IGUAL QUE NO SEMPRE QUE HI HA DANY EN EL TEIXIT, HI HA DOLOR. Així doncs, vine, sense diagnòstic, sense que t'hagin trobat res, és igual! Tu vine. Farem una valoració de fisioteràpia/osteopatia per veure si els teus símptomes són causats per una disfunció del teu cos (ja sigui realment físic o psicosomàtic). Si podem ajudar-te, t'ho direm i sinó podem, també t'ho direm. O potser et podrem dir quin professional et podrà ajudar en el teu cas i no perdràs més el temps buscant sense trobar... Ànim, estem aquí per ajudar-te! 😊💏
 • PUC FER UN TRACTAMENT TOT I QUE NO TINGUI DOLOR O EM TROBI BÉ?
  Sí, la prevenció és important i necessària. Tot i que no tinguem símtpomes, podem tenir algun tipus de "disfunció" que a la llarga el desencadeni. Amb el tractament aconseguirem reequilibrar el nostre cos i evitar així l'aparició de dolor o alguna altra simptomatologia.
 • EM FA MAL L'ESQUENA I EL METGE EM DIU QUE NO TINC RES. ÉS POSSIBLE?
  Per suposat! Per exemple, el 70-80% de la població tenim protrusions / hèrnies discals i podem viure tranquil·lament sense tenir símptomes. De la mateixa manera, podem tenir dolor a l'esquena que ve referit d'un altre lloc, ja sigui un múscul, víscera, articulació, etc. Ens cal una RMN? (RMN = ressonància magnètica) En l'atenció mèdica actual, les imatges de ressonància magnètica sovint es perceben com un producte bàsic. Llavors, un pacient ha d'esperar rebre el mateix diagnòstic radiològic independentment del centre d'imatges que visiti o del radiòleg / metge que revisi l'examen, no creieu? 📝Pues per als autors de l'estudi d'Herzog et al publicat al "The spine journal" al 2017, aquesta suposició és incorrecta. La mostra és una dona de 63 anys amb antecedents de dolor lumbar i símptomes radiculars del L5 dret. Resultat de l'estudi: En els 10 exàmens de l'estudi, es van trobar 49 "problemes" diferents relacionats amb la presència d'una patologia diferent en un segment específic, però CAP dels metges coincidia. ⚠️CONCLUSIÓ: quan un pacient obté el seu examen de RMN, depenent de quina radiòleg / metge interpreta l'examen pot tenir un impacte directe en el seu diagnòstic, la posterior elecció del tractament i el resultat clínic. ㅤ ㅤ ㅤ ❗Per tant, els diagnòstics a través de la RMN poden variar depenent del professional que ens visiti i EN CAP CAS HAN DE SER LA BASE DEL TRACTAMENT.
 • ÉS NECESSARI SER DERIVAT PER UN METGE?
  La majoria dels pacients van per pròpia iniciativa al fisioterapeuta i/o l'osteòpata. Es recomana mantenir totalment informat al metge de manera que s'actualitzin i completin els historials mèdics i que el pacient rebi la millor atenció de tots dos professionals de salut. Els osteòpates estan capacitats en tècniques diagnòstiques i formats per identificar quan el pacient necessita ser referit al metge de família o especialista.
 • PER QUÈ UN FISIOTERAPEUTA I NO ALTRES "PROFESIONALS"?"
  Els massatgistes, quiromassatgistes i altres professionals no tenen titulació oficial qualificada i no poden aplicar tractaments físics propis de la Fisioteràpia. "Fisioteràpia" NO és un terme genèric i cap professional que no sigui fisioterapeuta pot aplicar cap branca ni tècnica de la fisioteràpia. Tècniques com el massatge amb finalitats terapèutiques, curatius i sanitaris, l'osteopatia, els embenats funcionals o el drenatge limfàtic han de ser realitzats únicament pels professionals de la Fisioteràpia. La Fisioteràpia és salut i un fisioterapeuta l'únic professional format, qualificat i legalment capacitat per atendre mitjançant aquestes tècniques.
 • ÉS DOLOROSA LA TERÀPIA PER AL PACIENT?
  La sensibilitat al dolor és un aspecte molt subjectiu. Una mateixa intervenció pot generar sensacions molt diferents en dos pacients diferents. No obstant el que si és possible afirmar és que hi ha una teràpia adaptada a cada pacient i al seu llindar de sensibilitat amb l'objectiu que el dolor sigui sempre suportable.
 • COM ÉS NECESSARI ACUDIR EL DIA DE LA VISITA?
  Part del tractament consisteix a recuperar el bon funcionament del cos, per això és inevitable acudir amb roba el més còmoda possible. Es recomana també no aplicar-se res a la pell abans del tractament. El/la fisioterapeuta et pot demanar treure peces de roba per treballar millor, això és NORMAL. És millor no anar a la cita després d'haver menjat en abundància o després d'un dejuni perllongat.
 • QUE ES POT SENTIR DESPRÉS D'UN TRACTAMENT?
  Tot i que els estímuls aplicats en la teràpia estan adaptats al pacient, és possible que en les hores o dies posteriors aparegui alguna reacció, que pot comprendre sensacions corporals no acostumades, necessitat de descansar, alteracions de la temperatura corporal, endoloriment, hematoma (morat)... Com que això depèn del tractament realitzat és important consultar sempre al terapeuta davant el dubte.
 • QUINA ÉS LA DISPOSICIÓ DEL PACIENT DAVANT LA TERÀPIA?
  La figura passiva del pacient és en general poc efectiva. La millor manera d'acostar-se la teràpia és estant disposat a adoptar un paper actiu en el maneig de la salut i a fer esforços que es transformin en resultats.
 • QUINES CONTRAINDICACIONS TENEN ELS TRACTAMENTS?
  Gran part de les teràpies aplicades són considerades suaus i / o no invasives, de manera que no suposen cap risc per al pacient quan el terapeuta coneix el seu estat de salut i pot adaptar-se a aquest. Abans de realitzar una teràpia invasiva, s'informarà al pacient del procediment i qualsevol contraindicació serà informada. És important que el pacient aporti tota la informació i consulti qualsevol dubte que li pugui sorgir.
 • ES COMPATIBLE AMB ALTRES TRACTAMENTS?
  Sí, realitzar aquestes teràpies no suposa substituir el tractament que hagi estat pautat per altres professionals.
bottom of page