top of page
PODOLOGIA
 DESCRIPCIÓ 

Els peus són una de les parts més importants del cos, i alhora una de les més oblidades. Suporten el nostre pes i ens porten fins al nostre destí però, ¿els cuidem de la manera correcta?

 

 

El peu és propens a patir alteracions al llarg de la nostra vida, per això, és recomanable visitar a especialistes podològics almenys un cop l'any perquè puguin valorar la idoneïtat de la nostra petjada, des de la infància, quan és més fàcil corregir els problemes, fins a la vellesa, ja que els nostres peus també envelleixen i pateixen deformacions.

 

No només hem de vigilar els nostres peus, també el nostre calçat. Un gran percentatge de persones utilitzen una sabata més petita del que haurien. Petits detalls, com una puntera molt estreta, no encertar amb la talla, materials poc transpirables o un excessiu taló, poden provocar patologies en els nostres peus com els temuts galindons (juanetes), els dits en garra o les durícies (callos). Els nostres experts en podologia t'ajudaran a l'elecció del calçat més adequat a la teva forma de trepitjar.

 

Si la nostra petjada no és adequada no només repercuteix als nostres peus, sinó a tot el nostre cos. Les articulacions que més poden patir en relació a una forma de trepitjar defectuosa són el turmell, el genoll i el maluc. De la mateixa manera, molts dels músculs que s'insereixen a la cama, tenen una altra inserció en el peu. Això vol dir que determinades formes de trepitjar poden generar sobrecàrregues musculars, generades per la forma de trepitjar. 

TEPITJA BÉ I VIU MILLOR!

 PROFESSIONAL 

Nacho Cerdà Dalmau

 HORARIS 

Dilluns

15:30-20:30h

(per més horaris consultar)

ESPECIALITATS
65lm_fotoquiropodia.jpg

1. ATENCIÓ PRIMÀRIA DEL PEU

L’Atenció Primària del peu engloba tots aquells tractaments i solucions a problemes de primera necessitat en els que, majoritàriament, hi ha un dolor o bé una molèstia. Al Centre Mèdic La Salut ho hem volgut abastar des de la vessant més mèdica, així que en la primera visita de diagnòstic no només solucionem el problema al moment sinó que elaborem i donem una exploració i una informació exhaustiva per tal d‘oferir un tractament definitiu i un assessorament immillorable.

Entre altres, les afeccions més comuns que tractem en l’Atenció Primària son:
· Ungles clavades
· Berrugues plantars
· Callositats i durícies
· Ulls de poll
· Malalties de les ungles

biomecanica-653x367.png

2. BIOMECÀNICA

Per tal d’elaborar un bon tractament, sempre s’ha de tenir en compte la biomecànica, és a dir, les alteracions i sobrecàrregues de la manera de xafar, tenint en compte totes les estructures de l’aparell locomotor i, com no, el peu, ja que aquest n’és la base.

Primer que tot, mirem amb un estudi biomecànic, mitjançant una plataforma de pressions, si el pacient necessita suports plantars, cirurgia o altres tractaments.

L’edat idònia per a corregir futurs problemes a nivell del peu i de l’aparell locomotor és entre els 4 i els 12 anys.

pie-niño-1060x795.jpg

4. PODOLOGIA INFANTIL I PEDIÀTRICA

És realment important mantenir un seguiment de l'evolució de la petjada dels nens, perquè detectar una patologia a temps pot marcar la diferència entre aplicar un tractament per solucionar d'arrel aquest problema o no.

 

Si es realitza el diagnòstic i tractament adequat de forma precoç, la major part de problemes en els peus i la marxa poden solucionar-se mitjançant tractaments senzills com exercicis adaptats, plantilles personalitzades i fèrules, entre d'altres.

 

Tot i que no es detecti cap anomalia en la marxa del nen és important realitzar un estudi biomecànic de la trepitjada. Els peus dels nens estan en constant evolució i són molt elàstics; i potser en un primer moment no refereixen cap dolor, però és millor assegurar-nos de l'adequada marxa de l'infant i realitzar revisions periòdiques.

 

Els problemes més habituals que trobem en pacients infantils:

- Peus plans

- Peus valgs

- Mala posició dels dits

- Papilomes

- Malaltia de Sever (dolor al taló)

- Disminució de l'estabilitat

- Caminar "de puntetes"

- Etc ...

podologia-deportiva.jpg

5. PODOLOGIA ESPORTIVA

La cura del peu hauria d'estar present al llarg de tota la nostra vida.

No podem oblidar que els nostres peus suportaran entre 2 i 4 vegades el nostre pes a cada pas que donem.

 

En les persones esportistes encara és més important, si cap, la cura de la trepitjada, ja que es tracta d'un gest que es realitzarà milers de vegades.

Si la nostra petjada no és adequada no només repercuteix als nostres peus, sinó a tot el nostre cos. L'articulació que més pot patir en relació a una forma de trepitjar defectuosa és el genoll. De la mateixa manera, molts dels músculs que s'insereixen a la cama, tenen una altra inserció en el peu.

Si cuidem la nostra petjada, el més probable és que puguem gaudir durant tota la vida de manera saludable de l'esport.

L'ideal és realitzar un estudi biomecànic de la trepitjada previ a l'aparició de la lesió. Aquest estudi estaria indicat en qualsevol persona que comenci a practicar esport de forma habitual i per descomptat en totes aquelles persones que ho fan de manera intensa o professional.

images.jpg

6. PODOLOGIA EN GENT GRAN

Ajudem a tractar i minimitzar les patologies i problemes que provoca el pas del temps en els peus de la gent gran, i que contribueixen a disminuir la seva qualitat de vida i de vegades limiten la seva activitat física.

Algunes d'aquestes lesions estan directament relacionades amb una forma de trepitjar defectuosa com metatarsàlgies, esperons calcanis, esquinços de repetició, neuroma de Morton, fascitis plantar, peu en varo o pla, i que poden solucionar-se d'una forma molt efectiva amb el tractament de plantilles personalitzades després d'un estudi biomecànic específic.

Les nostres plantilles també ajuden a compensar i corregir els problemes que el pas del temps ha causat en els peus com la pèrdua de teixit adipós (greix plantar), modificacions de l'alineació del peu o la pèrdua de força i estabilitat, i també ajuden a corregir disfuncions d'altres parts del cos, com a nivell d'esquena, genolls i columna.

Comptem amb protocols específics per tractar el peu diabètic i totes les seves complicacions com les úlceres, i tractem altres patologies derivades de processos crònics, com artrosi.

bottom of page